Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Μια οφειλόμενη απάντηση στο Δήμαρχο

Του Πασχάλη Χριστοδούλου*

Τον Ιούνιο του 2010 σε δημόσια γραπτή παρέμβασή μου με τίτλο «Δήμος Σουφλίου: …..και τώρα τι γίνεται;» μεταξύ άλλων ανέφερα τα εξής: «…Η υπαρκτή και αδιαμφισβήτητη οικονομική δυσπραγία του νέου Δήμου Σουφλίου, μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν μπορεί να τη δει, είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολήσει την επόμενη περίοδο τη νέα δημοτική αρχή. Οι εμφανείς όσο και αφανείς οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι βρόγχος στο λαιμό των πολιτών και δεν επιδέχονται εξορκισμούς, ούτε και μετατοπίσεις ευθυνών.
Η μεγάλη έκταση και η ανομοιογένεια του πληθυσμού, γεγονός που μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί ευλογία, αυτή την περίοδο απαιτεί πολιτικές σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης κάτι που ενδεχόμενα θα την μετατρέψει σε ανύπαρκτο από αδύναμο κρίκο και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την περιοχή…»
Ο συνδυασμός ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΟΧΗ, μέσα σε τρεις λέξεις σημειωτικά και συμβολικά αποτύπωσε την εικόνα και την προοπτική του Δήμου Σουφλίου.

Η πρόσφατη τηλεφωνική συνέντευξη του Δημάρχου σε τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής μας, με αφορμή τη συγκέντρωση πολιτών στο Τυχερό κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την απόσταση λόγων και έργων της δημοτικής αρχής (επ’ αυτού θα επανέλθω σύντομα). Μέσα σε ένα παραλήρημα ψευδών ισχυρισμών και στρουθοκαμηλισμού ο Δήμαρχος Σουφλίου επιχείρησε για άλλη μια φορά όχι μόνο να αποφύγει τις ευθύνες του αλλά ούτε και να τις αποδώσει εκεί που πραγματικά αναλογούν.
Η σύνθεση, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη αυτές τις δραματικές μέρες που διανύουμε, έχει ως προαπαιτούμενα την ειλικρίνεια των προθέσεων, την συνεχή συνεργασία, το διάλογο, το σεβασμό της άλλης άποψης κυρίως όμως τη λειτουργία του Δήμου μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης. Ποια απ’ αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά της σημερινής δημοτικής αρχής κ. Δήμαρχε;

*Δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου
Σουφλί Νοέμβριος 2011
www.xristodoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: